Новини

Покликання бути учителем
Учитель від Бога. Учитель даний Богом для людей. Учитель, який навчає і постійно навчається сам. Радіє життю і вчить цьому дітей. Вміє бути вимогливим, але ж ніколи не залишить у скруті, завжди порадить, протягне руку допомоги та порадіє твоїм успіхам.
Такий учитель є і в нашому колективі. Це Ніна Іванівна Грицина.
Кожного дня вона  невтомно відкриває у дітях щось нове, дивується новому, бачить учнів у процесі їх становлення.  6 листопада , за ініціативою батьків 2-А класу  та сприяння міського голови О.М. Бакликова , Ніна Іванівна отримала  Почесну грамоту Голови  Сумської обласної державної адміністрації за багаторічну самовіддану працю з дітьми з вадами слуху, високий професіоналізм та активну життєву позицію.


Захищати рідну землю
Учасник антитерористичної операції, командир протитанкового артдивізіону Олександр Китченко, повертаючись зі Сходу України до Лебедина, частенько відвідує Лебединську спеціальну школу-інтернат, зустрічається із дітьми, спілкується із працівниками закладу, його директором Анатолієм Удодом. Є що розповісти кадровому військовому про серйозні бойові будні, поділитися думками, висловити своє бачення подій на лінії розмежування.
Під час однієї з таких теплих зустрічей у школі-інтернаті Олександр Андрійович вручив колективу вихованців та працівників прапор-нагороду, яким його відзначили як командира кращого підрозділу бригади, та прапор м.Курахове, де дислокувався  його дивізіон. Він розповів про це місто, настрої його жителів, про те, як вони чекають закінчення цієї неоголошеної війни, чекають миру, повернення тих світлих часів, коли можна було вільно ходити вулицями, працювати, навчатися.


Міжнародний  День інвалідів
З нагоди відзначення Міжнародного Дня інвалідів вперше  на базі Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату відбувся міський захід «Доброта і милосердя – міцні два крила, що тримають все людство в польоті» . На святі були присутні міський голова Бакликов О.М., депутат облради Чалий В.Г.,  начальник відділу освіти міської ради Доценко В.В., заступник начальника поліції Маригіна О.В., голова Лебединської ТО УТОГ Попова Л.М., які звернулися до присутніх з вітальним словом.
Гучними оплесками вітали учасників . Учні школи подарували глядачам пісенні композиції у жестовому виконанні «Рушничок, «А ми дівчата з України…», «Солов’їна» та хореографічні композиції  «Гномики», «Долоньки». Гості свята, затамувавши подих, переглянули виступ учасників Лебединської міськрайонної організації «Мрія» та талановитого виконавця Капрана Максима.
Виступи учасників були оцінені на «відмінно», а творчу ініціативу дітей було підкріплено  призами та солодкими подарунками.

                                                        Найменші вихованці
Подарунки від волонтерів

                                              Наші артисти

 

Мудра людина і вчитель від Бога
Грудень акуратно припорошив землю рівненьким шаром першого снігу, бадьорячи настрій і водночас нагадуючи про неминучість справжньої зими. Однак зима – не кінець життя, це просто його етап, після якого наступає справжній розквіт, весняне буяння сил, кольорів і нових надій, у неминучість здійснення яких хочеться вірити беззаперечно. Кажуть, що народжені у грудні часто бувають довгожителями, бо початок їх життя – це загартування самою природою.
Глядячи на овіяні сивиною скроні нашого ювіляра, його мудрі очі, що випромінюють доброту і терпіння, міцну статуру і слухаючи його вивірені досвідом міркування про життя і роботу, вкотре переконуєшся, що попереду у нього великий шмат повноцінного, творчого життя, а пройдений шлях використаний з максимальною віддачею для людського ствердження і самовдосконалення.
Микола Іванович Дубницький народився 11 грудня 1957 року у селі Харківці сусіднього  з нами Гадяцького району, що на Полтавщині, у сім’ї сільських інтелігентів: тато Іван Дмитрович – інженер з техніки безпеки, мати –  Тетяна Іванівна – вчитель математики у місцевій школі. Очевидно від них у Миколи Івановича природня пунктуальність, бережливе ставлення до людської особистості, здоров’я і життя і логічне мислення. Пішовши до школи далекого 1965 року у рідному селі, закінчив десятирічку у Рашівській середній школі і одразу вступив на перший курс  дефектологічного факультету Київського державного педагогічного інституту ім. О.М.Горького. Звідти, по закінченню курсу навчання, вийшов не тільки молодим дипломованим фахівцем, а й чоловіком одруженим, бо там у столиці, в рідній альма-матері зустрів свою долю – молоду, вродливу, розумну Лебединську дівчину Людмилу.
Влітку  1980 р. напередодні нового навчального року в новозбудованій школі-інтернаті для глухих дітей з’явилась красива молода пара – вчитель і логопед допоміжної школи Микола Іванович та вчитель початкових класів, мови та літератури шкіл глухих і слабочуючих Людмила Василівна Дубницькі. Відтак вони місця роботи й не міняли. Людмила Василівна  вийшла на пенсію, відпрацювавши у закладі 35 років, але величезний досвід дефектолога  привів її на посаду голови районної психолого-медико-педагогічної консультації. Кабінет її знаходиться у рідній школі-інтернаті, тому вона нібито й не залишала колектив. Микола  ж Іванович продовжує трудитися вчителем індивідуальної корекційної роботи, в усьому допомагає дружині на її новій посаді, вона  у свою чергу допомагає чоловікові своїми порадами.
Микола Іванович – чудовий логопед, визнаний у області і відомий в сурдопедагогічному середовищі України. Він  один з небагатьох у регіоні, хто знається на слухових апаратах всіх модифікацій і протезуванні людей з вадами слуху. До нього за порадами звертаються і малі, і дорослі, й старі. І всім без виключення він допомагає, не рахуючись із часом і затраченими силами.
Бо Микола Іванович, як і його дружина – люди глибоко віруючі. В такій же вірі, людській порядності, відповідальному ставленні до життя і готовності прийти на допомогу іншим виховали і своїх доньок : Ларису і Таню. А ті передають  разом зі своїми чоловіками Олександром і Юрієм дідусеву й бабусину життєву науку своїм дітям, онукам ювіляра: Вероніці, Арсенію, Вікторії і найменшому Філіпкові.
І хоч діти з онуками живуть далеченько, у сусідній державі, вони постійно відвідують батьків, а батьки їх. Життя вдалося,  але воно неминуче продовжується.
Із 60 –річчям Вас, шановний ювіляре! З роси і води ! Многая і многая літа !

Директор школи Анатолій Удод


“Захопливі лабіринти”
З 4 по 8 грудня у школі-інтернаті проходив тиждень маленьких розумників і розумниць
«Захопливі лабіринти».

Протягом тижня  було проведено багато ігор, вікторин, конкурсів. Діти з задоволенням розгадували загадки, шаради, ребуси, кросворди. Цікавою і захопленою була подорож казковими лабіринтами. Тиждень пройшов цікаво, весело і був пізнавальним.